بروس إيمز مخترع إختبار إيمز عمل بحث بيحاول يدور فيه على إجابة سؤال خطير جدا جدا وهو ، إذا كانت الكيماويات الصناعية بتمثل تهديدا للصحة و إنها سبب في السرطان فهل الكيماويات الطبيعية الموجوده في النباتات و في أكلنا تمثل هي أيضا نفس التهديد
بصراحة الفكرة مرعبة . إيمز قال إن النباتات عندها القدرة على إنتاج مواد كيميائية لحمايتها من الميكروبات و الفطريات و الحشرات و القوارض . و كتب لستة بالمواد الطبيعية إللي بنأكلها أو بنشربها و بدأ يجرب الإختبار بتاعه و يشوف مدى قدرتها على إحداث السرطان
المرعب إنه لقى إن مثلا مادة السافرول safrol و البيبرين piperine الموجودين في الفلفل الأسود عملت سرطان و مادة الفيوروكومارين furocoumarin الموجوده في الجزر و البقدونس و الفاكهة عملت سرطان ومادة الثيوبرومين theobromine و البيرليزيدين pyrrolizidine في الشاي بتعمل سرطان
و في سنة 1997 عمل تقرير قال فيه ان أثبت إنه يوجد أكثر من 35 مادة طبيعية تعتبر بتجاربه مسرطنه . و قال إن فنجان واحد من القهوة موجود فيه 19 مادة منها الأسيتالديهيد acetaldehyde و البنزين benzene و الفورمالدهايد formaldehyde و الستايريت styrene و التولوين toluene و الزيلين xylene و كل هذه المواد مسرطنه
و في نهاية البحث قال إن الناس بيتناولوا كميات من الكيماويات الطبيعية أكثر بأضعاف من المصنعة. و قال إننا بنقلق أكثر من اللازم بخصوص الكيماوية الطبيعية و الصناعيه و قال إننا علشان يحصل فينا سرطان لازم نأخذ كميات هائلة من المواد الكيماوية سواء طبيعية أو صناعية علشان تعمل تأثير و الكميات ده ممكن منوصلهاش لو أكلناها طول حياتنا كلها
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق